19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Скільки цукру у магазинному соку?
Цукор – Ключовий інгредієнт у складі солодких газованих напоїв та соків (після води). У випадку з колою йдеться про 20-25 г цукру на 250 мл – що рівнозначно 5-ти чайним ложкам. При цьому лідерами є виноградний та яблучний соки – вони містять близько 6-8 ложок швидких вуглеводів на склянку.
Харчова цінність
на 100 мл | |
---|---|
Усього вуглеводів | 4,2 г |
Усього цукрів | 4,2 г |
Протеїн | 0,0 г |
Натрій | 0,3 г |
З соком з гранату ситуація інакше. «Є загальне правило: соки – це напої з високим вмістом цукру – у 100 мл гранатового соку його близько 14% – і невеликим вмістом вітамінів.