Скільки днів бродить брага із цукру?

На сухих дріжджах брага з цукор бродить 5-6 діб. Але цей час може відрізнятися залежно від температури та наявності підживлення. На спиртових штамах буде готова до перегонки за 4-5 діб.

Готовність цукрово-дріжджовий браги варіюється в сильно розтяжному інтервалі 4-15 діб. На процес наполягання впливають багато факторів: температура, вологість, вид та якість сировини, співвідношення. Найдовше наполягається Брага на винограді до 3 місяців, найменший термін пшениці 3 діб.

Якщо помістити брагу в самогонний апарат раніше за термін її готовності, то частина цукру просто пропаде, і загальна кількість самогону зменшиться. Якщо ж перетримати брагу, то вона скисне, і якість напою помітно погіршиться.

Щоб визначити готовність брагидостатньо піднести до поверхні запалений сірник. Якщо вона горітиме, значить, бродіння припинилося і можна приступати до перегонки. Згасання сірника свідчить про те, що бродіння ще продовжується.

loading
×