Скільки днів робиться житня закваска?

Закваска готується за 3 доби при теплому довкіллі, Далі – з частини закваски можна спекти хліб або іншу випічку, а залишок зберігати в холодильнику, періодично "підгодовуючи". Потім просто брати потрібну кількість закваски для випікання.

Цей рецепт житній закваски, На погляд пекаря, зручний і простий. Для приготовлення закваски вам знадобиться мінімум інгредієнтів ( житня борошно і вода), ємність з кришкою (наприклад, гранований стакан), та 5 днів для отримання результату.

Якщо ви побачили, що ваша закваска піднялася «шапочкою», усередині вся у бульбашках, пахне йогуртом або просто має приємний молочно-кислий аромат, вона на піку, тобто дозріла.

Закваска зріла 6 годин, але варто орієнтуватися на її стан: вона повинна наповнитися дрібними бульбашками, стати легше, спалахнути.

loading
×