Скільки днів сохне чехонь?

Процес засолювання та в'ялення чехоні Залежно від розміру та температури чехонь зазвичай просолюється: велика через 3 дні; середня за 2-3 дні; дрібна за 2 дні.

Чехонь сухого посолу Чехонь засолюється без розсолу. На 10 кг риби потрібно приблизно 1.5 кг солі. Для сухого посолу підійде дерев'яний ящик із щілинами, через які йтиме сік риби. На дно ящика міститься чиста полотняна тканина, яка зверху посипається шаром солі.

У спеку року чехонь краще солити у прохолодному місці. Час засолювання залежить від розмірів риби, і варіюється від однієї доби, до п'яти.

Дрібна риба просолюється в розсолі, під гнітом у прохолодному місці, за 2-3 дні, для більшої необхідно 6-8 днів. Після засолення перед сушінням або в'яленням рибу промивають і вимочують у воді для видалення надлишків солі: вимочування триває стільки годин, скільки днів солили рибу.

loading
×