Скільки додавати глутамату натрію до страв?

Дозволене дозування глутамату натрію при додаванні в їжу складає: для рідких продуктів – 0,3% від загальної маси для твердих продуктів – 1% від загальної масиNov 9, 2020

Коли варите, наприклад, м'ясний суп, то на десять літрів супу додайте десь 2-3 грами аджиномото, і суп від цього стає смачніше. Можна, звісно, ​​не додавати, але глутамат спрощує та здешевлює процес.

Глутамінова кислота для організму є маркером білка: якщо в їжі є білок, тобто ця амінокислота. Відповідно, смак умами – спосіб, яким організм знаходить багату білком їжу. Саме тому глутамат так приємний на смакчим і користується харчова промисловість.

Глутамат натрію, А точніше його надмірне споживання, може завдати шкоди здоров'ю. Він міститься в так званій "сміттєвій їжі" – у чіпсах, сухариках, розчинних супах. Така їжа малопоживна, не містить клітковини, вітамінів чи необхідних нам корисних речовин.

loading
×