Скільки додавати перловки?

Якщо ви варите перловку в каструлі чи мультиварці, то на 1 склянку крупи знадобиться 3 склянки води. Для приготування в мікрохвильовій печі на 1 склянку зерен потрібно взяти 1,5-2 склянки рідини. Посолити перловку можна на початку або в середині приготування.10 May 2019

Консистенція: розсипчасті зерна чи соковита каша – безпосередньо залежить пропорцій, саме співвідношення кількості води та зерен. Для отримання розсипчастої каші на 1 склянка перловки беремо 3 склянки води, в'язкою та тягучою – від 3 і більше. Точний час відварювання перлової каші сказати важко.

Найпоширеніший – приготування у каструлі. Для цього промийте набряклу крупу і залийте її водою з розрахунку 2 л рідини на склянку перловки.

Пропорції перловки – на кожен літр каструлі взяти 1,5-2 столові ложки крупи: наприклад, на 5-літрову каструлю супу взяти 6-9 столових ложок крупи. Враховуйте, що перловка продовжує набухати навіть після закінчення варіння, і від моменту замочування до подачі в супі збільшується приблизно 5-7 раз.

loading
×