Скільки глутамату натрію у ковбасі?

Смертельна доза глутамату становить 16,6 г/кг, тоді як смертельна доза кухонної солі – всього 3 г/кг. Іншими словами, глутамату можна з'їсти у 5,5 разів більше, ніж солі. При цьому в ту ж варену ковбасу солі закладають 1,8%, а глутамату близько 0,3%.

До речі, якщо ви вирішите робити домашню ковбасу, то слід мати на увазі, що на 1 кг м'яса використовується 5 грам глутамату натрію. Цікавий «м'ясний» смак надасть глютамат та гарнірам: локшині, макаронам, картоплі.

Глутамат натрію міститься практично у всіх продуктах харчування, у яких є білок. Лідерами за змістом природного глутамату м'ясо, помідори, гриби, сири, риби.

Наприклад, в одному з найвищих за змістом глутамату продуктів – чіпсах – Використовується приблизно 0,5%.

loading
×