Скільки готується сирокопчена ковбаса?

Виробництво сирокопченої ковбаси займає близько двох місяців. Виготовлення розбите на десяток етапів, але наприкінці продукт коптять методом холодного копчення, а потім цілий місяць сушать за температури близько плюс 10 градусів.Jul 18, 2017

40 днів Вивішуємо ковбасу і очікуємо повного дозрівання протягом 20-40 днів (залежить від діаметра використовуваної оболонки та температури/вологості). За цей час батони мають ущільнитися, а їхня маса має зменшитися на 25–30 відсотків.

Велиться ковбаса близько 25 днів і виходить дуже смачною.

(+) Сиркопчена ковбаса має бути твердої, сухої та щільної. Водночас нарізана ковбаса має бути пластичної та легко розжовуватися. (-) Якщо ковбаса «проминається» пальцями — це ознака порушення технології виготовлення: така ковбаса "не дозріла". (+) Зріз сирокопченої ковбаси – Сухий, блискучий, яскравий.

loading
×