Скільки градусів алкоголю у вині?

Максимальні значення для кріплення вина досягають 20 градусів, але випускаються напої, міцність яких не перевищує 5 градусів. Золота середина – класичні сухі вина, міцність яких варіюється від 10 до 15%.

Червоне вино може мати різний градус природної міцності: від 0 до 17,5% залежно від стану винограду в основі: чим спекотніший клімат або чим пізніше збирався врожай, тим більший вміст цукру в соку і вище потенційний градус.

Вино в порівнянні з іншими напоями вважається менш концентрованим та міцним. Зміст алкоголю у ньому варіюється від 4,5% до 20%. Однак деякі напої можуть бути набагато міцнішими. До таких вин відносять, наприклад, херес чи портвейн.

До вина з дуже високим вмістом алкоголю (понад 15 відсотків від обсягу) можна, в основному, віднести кріплення вина. Це можуть бути, наприклад, сицилійська Марсала або Портвейн та Мадейра з Португалії.

loading
×