Скільки градусів має бути у текілі?

Фортеця класичної текіли. 50 градусів. Перш ніж розлити її по пляшках, текілу розбавляють водою до 38 градусів.

Кращою текілою була визнана Kostiv Ultra Premium Blanco Tequila. Текіла Ультра-преміум класу виготовляється тільки з одного сорту агави під назвою Blue Weber. Сировину запікають протягом 22 годин у кам'яній печі, а потім подрібнюють і готують із нього брагу.

Після другої дистиляції вся текіла – срібні (blanca) – хоча дослівно це перекладається як біла, назва отримана через колір напою – він прозорий. Градус напою текіла виходить близько 55%, потім додають воду, знижуючи цим міцність напою. текіла до прийнятних 38-40 градусів.

Сировинний склад Отже, у справжній текіле повинно бути не менше 51% спиртів із блакитної агави Вебера (лат. Agáve tequilána). Це рослина суккулентного типу з довгими м'ясистими стеблами і соковитою солодкою серцевиною (піньою), що за формою нагадує ананас.

loading
×