Скільки градусів у домашній чачі?

Фортеця середньостатистичної домашньої чачі 55–60 градусів. Заводський варіант за міцністю зазвичай сягає 45–50 % спирту. Отже, чача – це міцний спиртний напій, який виходить з мезги винограду (макуха, кісточки та пензлі, які не підійшли для виробництва вина) після бродіння та перегонки.Mar 24, 2020

Скільки градусів буде в чачі повністю залежить від винороба який переганяє виноградну макуху чачу. Однак є суворе правило що частіше як мінімум повинна бути 40 градусів. Починаючи з 40 °, алкоголь у чачі може досягати і 80 градусів. Середнім і оптимальним градусом вважається 50°-55°.

Як правильно пити чачу? Хоч вона і близька до грапу, в "зверненні" все-таки простіше: жодного особливого посуду не передбачає, п'ють його з горілчаних чарок (грузинська назва – "чікебі"). Відповідно, "доза" – 30-50 мл, що розумно, тому що фортеця чачі — 60 градусів.

Чача робиться винятково з винахідної основи. Класична версія передбачає використання виноградної макухи, але багато грузинських і абхазьких виробників роблять її просто з менш якісного (зокрема, трохи недозрілого) винограду. Самогон А можна робити на чому завгодно.

loading
×