Скільки градусів у лікері амаретто?

Амаретто (італ. amaretto – гіркуватий) – італійський алкогольний напій класу амаро, темно-коричневий лікер на основі мигдалю та/або абрикосових ядер і прянощів. Вміст спирту 21-30% про., цукру близько 30 г/літр.

Традиційно лікери поділяються на міцні (35-45% спирту, 30-50% цукру), десертні (25-30% спирту і 25-30% цукру) і креми (15-23% спирту та 50-60% цукру).

Напій має бути кімнатної температури, розлитий у невеликі чарки. П'ють його дрібними ковтками, продовжуючи насолоду. Як гастрономічний супровід можна взяти фрукти, сири та морозиво. Дехто п'є Амаретто з льодом.

Мигдальний лікер зазвичай подають після їжі – якась альтернатива терпкому десертному вину. Попередньо охолоджувати напій не потрібно, він має бути кімнатної температури. Якщо планується дегустувати Амаретто у чистому вигляді, підготуйте лікерні чарки або високі стоси.

loading
×