Скільки градусів в Ель?

Ель (англ. Ale) – традиційний англійський вид пива. Виробляється верховим бродінням, вміст спирту. 5-6,5 %.

Зазвичай ель міцніший інших видів пива і має більш насичений солодкувато-гіркий смак. Назва напою походить від староанглійського кореня ealu, який позначає відразу кілька понять – чаклунство, магія, інтоксикація. Раніше елем в Англії називали алкогольні напої, зварені без хмелю.

Найчастіше використовуються узагальнюючі назви різних видів пива залежно від типу бродіння. Якщо для виробництва пива використовувалися пивні дріжджі верхового бродіння, таке пиво називається ельа якщо пивні дріжджі низового бродіння, то таке пиво називається табір.

Сидр – це слабоалкогольний шампанізований напій, одержаний шляхом зброджування яблучного соку без додавання дріжджів. Грубо кажучи, це молоде яблучне вино. І те, що в магазинах продається під виглядом «Яблучного Еля» – це просто яблучний сидр.

loading
×