Скільки грамів мате заварювати?
Пропорція береться з розрахунку 10 г заварки на 100 мл рідини, Заливається водою 80 ° і настоюється не більше хвилини. Повторювати процедуру можна до трьох разів.
Якщо у вас немає традиційного посуду, заваріть мате у звичайному чайнику: Засипайте в заварник чай приблизно 2.5 столові ложки на 500 мл. Залийте водою. Дайте настоятися 4-5 хвилин.
П'ють мате з калабаса, за допомогою спеціальної трубочки. Бомбіля, як вона називається, виготовлена з дерева або металу, має на кінці ситечко, що перешкоджає попаданню частинок заварки в рот. Вигнута чи пряма формою, бомбилля, впирається кінцем у дно калабаса і виключає можливість обпектися.
Його вживання має бути не більше трьох чашок на день. Справа в тому, що в зеленому листі містяться елементи, здатні викликати звикання, наче наркотик. А ще, при неправильному приготуванні чай може стати справжньою отрутою.