Скільки корисних речовин у меді?
У меді міститься близько 60 різних речовин. Головною складовою всіх сортів є вуглеводи: глюкоза (виноградний цукор) і фруктоза (фруктовий цукор). 100 г меду містять 0,3 – 3,3% білків, 77,2% вуглеводів та дають організму 335 калорій енергії.
Мед містить 13-22% води, 75-80% вуглеводів (глюкоза, фруктоза, сахароза), а також у незначних кількостях вітаміни В1, В2, В6, Е, К, С, каротин (провітамін вітаміну А), фолієву кислоту.
— Без шкоди для здоров'я та постаті в день слід з'їдати не більше 1,5 їдальні або 3-4 чайні ложки меду. Краще – у першій половині дня, щоб організм встиг спалити надлишки калорій. Якщо при цьому ви їсте цукор, то кількість меду слід скоротити. Наприклад, є по дві чайні ложки того й іншого.
на 100 грам натурального меду доводиться: Вода – 17.10 р., білки – 07.3 г., жири – 0.0 г., вуглеводи – 82.4 г., вітамін B2 (рибофлавін) – 0.038 мг, Вітамін B3 (ніацин) – 0.121 мг. Вітамін B5 (пантотенова кислота) – 0.068 мг,Вітамін B6 (піридоксин) – 0.024 мг. Вітамін B9 (фолацин) – 2 мкг.