Скільки ложок манки на 0 5 л молока?

Для приготування манної каші знадобиться 0,5 літра молока, 3 столові ложки манки та жменю ізюму без кісточок. У невеликій каструлі довести молоко до кипіння. Потім постійно помішуючи, ввести манну крупу та додати цукор до смаку.

Як готувати 500 мл свіжого молока кип'ятять. Змішують 75 г манки із 60 г цукрового піску. Тонким цівком всипають у кипляче молоко. Постійно помішуючи, варять близько 7-10 хвилин.

Оптимальні пропорції для варіння манки – 3 ст. ложки крупи на 600 мл води або молока, або 6 ложок манки на 1 літр рідини. Кашу можна робити густою або рідкою. Щоб манка не пригоріла, перед вливанням молока каструлю потрібно сполоснути холодною водою.

Важливо дотримуватись пропорції крупи з рідиною. Просто запам'ятайте: на 1 склянка рідини (молока, вершків або молока з водою) – 1 їдальня ложка крупи. Звідси й виходьте.

loading
×