Скільки м'яса можна одержати з 1 страуса?

Страуси пропонують багато цінних продуктів: м'ясо, шкіру, яйце, перо. Від одного птаха вагою 90 кг, призначеного на забій, отримують, в середньому, 35-36 кг м'яса, 1.2-1.5 кв.

Крім унікальних властивостей м'яса, економічним обґрунтуванням розведення страусів було те, що цей птах росте дуже швидко: за 10-12 місяців можна отримати близько 75 кг. м'яса від однієї особини при тому, що вони споживають мало комбікорму — півтонни до забійного віку.

За рік страус відгодовуються до 110 кг. Оптимальний вік для вибою на м'ясо – 10 -14 місяців. Забійний вихід – Близько 40%.

Загальна характеристика Африканський страус – Найбільша з сучасних птахів: висотою до 270 см і масою до 156 кг.

loading
×