19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Скільки м'яса з одного коня?
З одного коня виходить порядку 200–300 кілограмів м'яса. Якщо робити розрахунок у кілограмах, то ціна за баранину – 1 300–1 600 тенге, за яловичину – 1 400–1 800, за конину – 1 700–2 200. Dec 6, 2015
М'ясна продуктивність коней. Основну частину туші коні складає відруб із задньої третини тулуба, що мають добре розвинені м'язи. Забійний вихід у коней вищої вгодованості досягає 65%, вихід м'яса (м'якоті в туші) – 84%, вихід м'яса вищих сортів із задньої третини тулуба – 38%.
Класичне кази робиться прямо з ребрами: 24 ребра – 24 кази з однією коні.
Для забою підходять коні в віці 1-3 років (дієтичне м'ясо). Щоб отримати жирніший продукт, практикується забій особин, які досягли 3-5 років. З віком тваринного м'ясо стає жорсткішим.