Скільки має келих вина?

125 мл – Практично загальноприйнята норма для ігристих вин. Щодо тихих, то все залишається на розсуд ресторану та його власників. У США прийнято робити порції п'ять рідких унцій, тобто по 150 мл, але зрідка і по шість. У Європі зазвичай дотримуються норми в 150 мл, хоча бувають місцеві особливості.

Зазвичай винні келихи мають стандартний Об `єм (190-230 мл для білого вина, трохи більше, 240-255 мл, – для червоного) і форму, що нагадує бутон тюльпана: чаша келихи широка внизу, до верхнього краю злегка звужується, що не дає зникнути тонкому аромату вина.

Правильний келих для вина повинен бути злегка звужений догори (що дозволяє концентруватися аромату і краще його відчувати), бути з прозорого скла або кришталю та бажано з об'ємом не менше 300-350 мл ( зазвичай у келих наливають 100-125 мл вина, і бажано, щоб це становило не більше 1/3 келихи).

180 мл Стандартний об'єм бокалів під червоне вино — 140-180 мл. Є кілька їхніх видів: «Бургундія». Це келих з кулястою чашею та тонким обідком.

loading
×