Скільки має стояти перший квас?

Закип'ятити відро води (8 літрів) і в окріп покласти сухарі та цукор. Коли вода охолоне, покласти дріжджі (або тісто) і залишити бродити. При кімнатній температурі квас буде готовий через 2~3 дні. Процідити через друшляк і розлити по банках.

Нюанси: перший квас треба злитипахне дріжджами (буває і другий зливаю). Як зробили квас, він повинен стояти добу – півтори, щоб дозрів. Відразу буде видно, коли він буде готовий – він світлішає і не бродить (не відвалюються шматки закваски з дна банки). Потім можна, можливо дати квасу 2-3 дні постояти.

Скільки часу блукає квас Час бродіння залежить від навколишньої температури. У спеку вистачає 1.5-2 доби, у прохолоднішу погоду може знадобитися три дні. Слідкуйте за квасом, він має «грати», тобто.

Смак має бути приємним і не прісним. У ньому має відчуватися характерна терпкість, кислинка, смак має бути насиченим. Процеси в такому разі вже не будуть активними, квас відстоиться і стане менш каламутним.

loading
×