Скільки має важити хліб за гостем?

За радянських часів для хліба було визначено такі стандарти – по 750 та 850 грамів. Після розпаду СРСР та приватизації хлібозаводів стандартну вагу формового хліба знизили до 600 грамів. — Наша пекарня випікає соціальний хліб та вагу одного буханця 420-450 грамів, – Каже директор ІП «Нугманова» Азамат Кабдиков.Jan 15, 2020

Хтось упевнений, що булка хліба має важити цілий кілограм. Насправді зараз звичайний білий хліб важить 400 грамів. А ось згідно з радянським ГОСТом такий буханець повинен був важити 500 грамів.

1. Технічні вимоги

Найменування виробумаса, кг
Хліб кишинівський формовий штучний0,85
Матнакаш ваговийНе більше 2,5
Матнакаш штучний0,5-1,5
Хліб пшеничний з борошна вищого, першого та другого сортів подовий та формовий ваговийНе більше 3,0

Наприклад, хліб 450 грам за фактом може важити приблизно 500 грамів. Вага готового хліба завжди більше ваги борошна, витраченого на його виготовлення.

loading
×