Скільки міститься напівтвердий сир?

4 місяців Тверді та напівтверді сири Допускається зберігати тверді види у холодильній камері у закритій тарі до півроку, після розтину – до 14 днів. Напівтверді сорти рекомендують тримати в холодильнику трохи більше 4 місяців, а після розтину вжити протягом 1-2 тижнів.

Тверді сорти сирів (пармезан, грана падано) можуть безпечно. зберігатися до шести тижнів, оскільки втрачають найменше вологи. Цілком зберігаються набагато довше, ніж терті чи нарізані на шматочки. Напівтверді та напівм'які сири (чеддер, гауда) можуть безпечно зберігається приблизно від двох до чотирьох тижнів.

Заморожувати можна тверді, напівтверді сири і з пліснявою. Для цього потрібно загорнути продукти у фольгу або кілька шарів паперових серветок, потім прибрати в пластиковий герметичний пакет на застібку. Пахкі сири з яскравим ароматом краще зберігати окремо від інших продуктів, наприклад у своєму відсіку морозилки.

loading
×