Скільки може зберігатися сирний сирок?
Відкрите впакування сирного сиру рекомендується зберігати не більше 7 днів, якщо інше не вказано на упаковці виробника. Продукт не заморожувати. Перед розтином рекомендується розім'яти руками. Термін придатності: 4 місяці.
Після закінчення терміну використовувати такий продукт можна, можливоале тільки якщо немає зміни кольору, запаху, відсутні вкраплення плісняви, а дата закінчення придатності – менше трьох днів тому.
Справжній сирок за ГОСТом зберігається в середньому близько двох тижнів, а якщо десерт має у своєму складі стабілізатори консистенції та консерванти, то термін придатності може бути значно збільшений. Температура зберігання сирку за ГОСТом — не вище 2–4°С, у замороженому вигляді сирки можна зберігати при температурі не вище від -18°с.