Скільки можна кип'ятити пектин?

2. Кип'ятити блюдо з пектином не можна довше 5 хвилин, т. к. при більш тривалому кип'ятінні, пектин втратить свої желюючі властивості.14 Jun 2019

Не можна переварити желе або джем, що готується з промисловим пектин, так як від тривалого впливу високих температур він втрачає свої желюючі властивості. Страви з пектин готують швидко та на сильному вогні. Щоб продукт не пригорів, під час варіння необхідно його постійно перемішувати.

Пектін NH – цей пектин термооборотний, при нагріванні він розчиняється, повідомляючи масі рідку консистенцію, а при охолодженні застигає, тобто масу з ним можна, можливо повторно нагріти і знову перезалити необхідною формою та охолодити для загусання.

Пектін додається до киплячого варення/ фруктове пюре, при цьому попередньо його обов'язково потрібно змішати з невеликою кількістю цукру, щоб він розподілився рівномірно варення. Це пов'язано з особливостями розчинення пектину.

loading
×