Скільки можна максимально маринувати м'ясо на шашлик?

М'ясо у маринаді може пролежати у холодильнику не більше трьох діб. На свіжому повітрі і навіть у герметичній упаковці – не більше 3 годин. Має значення посуд і сам маринад.

Шашлик, замаринований у кефірі, дозволено зберігати понад 48 годин, а у вині чи оцті – аж до чотирьох-п'яти діб: така заправка працює як консервант. Злегка продовжити термін зберігання замаринованого шашлику допоможе вакуумний пакет.

Чим довше маринувати – тим краще Якщо перетримати м'ясо в маринаді, воно почне розвалюватися. Особливо, якщо там багато цибулі чи кислоти. Оптимальний час маринування – 12:00.

Якщо м'ясо довго лежало в морозилці або ви, в принципі, не впевнені в його свіжості, час маринування краще збільшити. У такому разі шашлик із курки потрібно тримати в маринаді не менше 2 годин, шашлик зі свинини – 4 години, а яловичину та баранину ще довше – від 6 годин. Так смажене м'ясо вийде смачним та м'яким.

loading
×