Скільки можна тримати м'ясо в оцті?

Якщо це кефір чи інші молочні продукти, терміни зберігання скорочуються до доби. Якщо ж у маринаді присутній перець, часник, а також оцет, то його можна залишати в холодильнику на 2-3 дні, або покласти в морозилку на більш тривалий час.20 Dec 2020

Шашлик, замаринований у кефірі, дозволено зберігати більше 48 годин, а у вині або оцті — до чотирьох-п'яти діб: така заправка працює як консервант. Злегка продовжити термін зберігання замаринованого шашлику допоможе вакуумний пакет.

Маринувати в оцті м'ясо можна кілька годин, оптимальний час 5–6 годин, але можна протримати яловичину в оцтовому маринаді та 8 годин.

Не лише старе, а й молоде м'ясо може спокійно маринуватися доба чи навіть двоє. Інгредієнти у складі маринадів, зокрема цибуля, мають антибактеріальні властивості. А це означає, що м'ясо зберігатиметься довше. Маринувати м'ясо можна за кімнатної температури.

loading
×