Скільки можна зберігати білий хліб?

батон Нарізний за ГОСТ 27844-88 зберігається 24 години, в упаковці 72 години; хліб Білий 1-й сорт за ГОСТом 26987-86 добу, в упаковці 72 години; дрібноштучні вироби масою 200 г і менше (включаючи бублики) – 16 годин; сухарі «Здобні» – 60 діб.21 Nov 2022

Пшеничний хліб слід зберігати при відносній вологості не вище 75%. Температурний режим зберігається в діапазоні 22-25 градусів. Так термін придатності становитиме до трьох днів. Без упаковки термін придатності становитиме не більше 24 годин.

Скільки можна зберігати хліб у холодильнику, залежить від температури – в морозильнику він добре пролежить і місяць, а на верхній полиці холодильника – близько трьох тижнів. Категорично не рекомендується зберігати в холодильнику хлібобулочні вироби, які вже почали псуватись, інакше грибок пошириться на інші продукти.

24 години Хліб і ГОСТи Відповідно до державного стандарту, найшвидше псується — білий хліб, оскільки його термін придатності без упаковки становить 24 години. Хліб із житнього борошна «тримається» довше, але через 1,5 дні його смакові якості неминуче починають погіршуватися.

loading
×