Скільки можна зберігати у холодильнику відкриту ковбасу?

А скільки можна зберігати відкриті продукти в холодильнику? Сир, ковбаси, сосиски, риба, курка та їм подібні продукти відносяться до швидкопсувних і після розкриття упаковки повинні бути з'їдені протягом 12:00. Причому за умови, що цей час їжа проведе саме в холодильнику, а не на плиті чи столі.

4 місяці За умови збереження цілісності батонів ковбаса варена зберігається в холодильнику 1-3 тижні, сирокопчена – 4 місяці, напівкопчена – 10 діб, варено-копчена – 15 діб. При кімнатній температурі термін зберігання скорочується кілька разів. Вживання продуктів харчування, у яких минув термін придатності, заборонено.

Найкраще тримати улюблений продукт у герметичному пластиковому контейнері. Якщо такого будинку немає, підійде харчовий папір чи крафтові пакети. У разі коли потрібно сильно збільшити термін зберігання вареною ковбаси після розтинуможна змастити палицю маслом або лимонним соком.

Початий ціпок або нарізку рекомендується зберігати у холодильнику не довше 14 днів.

loading
×