Скільки можна зберігати вино після відкриття?
Відкрита пляшка білого вина краще зберігати трохи більше двох-трьох днів, а червоного — трохи більше п'яти. Для того щоб уповільнити процес окислення, використовуйте вакуумні помпи – спеціальні пристрої, за допомогою яких з відкритої пляшки можна, можливо відкачати повітря.
Воно втрачає інтенсивність своїх смакових характеристик: фруктові та квіткові ноти в ароматі зникають, а на перший план виходить кислотність та оцтові тони. Адже у відкритій пляшці відбувається природний окисний процес під впливом кисню. Пити таке вино вже, звісно, не варто.
3 днів Найкращим чином для цього підійде холодильник, оскільки низькі температури значно зменшують швидкість окиснення. У такому разі будь-яке вино можна зберігати протягом 2-3 днів: за цей час не відбудуться помітні зміни у його смаку. Терпкі види можуть протриматися ще довше – до тижня.