Скільки на день можна з'їдати гарбузове насіння?
Добова норма – близько 100 г, тобто приблизно 40 штук. За один раз не рекомендується з'їдати понад 20 шт. Зловживати насінням не варто – як уже було сказано, вони містять багато біологічно активних речовин і досить калорійні (556 ккал на 100 г).
Шкода гарбузового насіння для організму людини полягає у надмірному їх вживанні. Саліцилова кислота, що знаходиться у складі насінняможе викликати запалення шлунка. Дуже корисно вживати гарбузове насіння у несмаженому вигляді. Підсмажені чи підсолені, вони сприяють відкладенню солей у суглобах.
Насіння гарбуза — потужний природний сечогінний засіб, який допомагає очистити нирки, вилікуватися від циститу та холециститу, а також запобігти розвитку сечокам'яної хвороби. Крім того, гарбузове насіння можна і потрібно вживати при порушеннях сечівнику і проблемах з сечовим міхуром.
Також не рекомендується вживати насіння у великій кількості через високу жирність людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту – при гастриті, підвищеній кислотності шлунка тощо.