Скільки пектину міститься в чорниці?

У зрілі чорниці вміст пектину досягає 0,8% або 0,8 г на 100 г ягоди, з них близько 0,2 г пектину, що засвоюється, а 0,6 г незасвоюваного або протопектину. В отриманій з чорниці пасті LiqQberry кількість пектину зростає до 0,5 г, збільшуючись практично в 2,5 рази.

Більше всього його в смородині чорної, у буряках, потім йдуть яблука, сливи, абрикоси, суниця, журавлина, апельсини, груша, малина, капуста, кавуни, вишня, цибуля, баклажани, гарбуз. У нашій кліматичній зоні найдоступніші дари природи, багаті пектин, – Яблука. Їжте їх щодня, а взимку ще й апельсини.

Чорниці у сирому вигляді потрібно вживати по 3 столові ложки на добу, у сухому вигляді – по одній столовій ложці в день. Добова норма споживання чорниці = 50 міліграм. Корисна норма вживання чорничного соку дорівнює 200-250 мілілітрів на добу.

Вся справа в тому, що в чорниці знаходяться речовини, які надають шлунок дезінфекційні дії. При цьому мікрофлора кишечника покращується, а гнильні процеси всередині кишечника запобігають. Чорниця чинить протизапальну дію і використовується при захворюванні ревматизму, жовчного міхура, печінки.

loading
×