Скільки потрібно чаги на літр води?
1 літр води змішують з 1 столовою ложкою чаги. Потім кип'ятять на слабкому вогні від 10 до 20 годин, постійно перемішуючи. Потім чай потрібно процідити, і можна розливати.
Промийте чагу і поріжте на дрібні шматочки. Залийте гриб кип'яченою водою та наполягайте близько 7 годин. Після цього процідіть настій. Цей напій варто вживати не більше 3 днів.
Заварювати 1 чайну ложку у склянці гарячої води, наполягати 30 хвилин, пити 1-2 рази на добу, за 30-40 хвилин до їди. Перевага: подрібнена сировина підходить для приготування настою, який можна використовувати не тільки всередину, але і зовнішньо.
Як приймати, курс прийому та дозування усередину у вигляді настою по 200 мл (1 склянка) 1-3 рази на день. При гастритах, виразковій хворобі шлунка та 12-палої кишки – 70-100 мл за 30 хв до їди, 6 разів на добу. Лікування проводять курсами по 3-5 місяців з перервами 7-10 днів. При пародонтозі призначають внутрішньо і в ясенні кишені.