Скільки потрібно дріжджів на літр?

Здобне тісто 1 літр рідких продуктів = до 200 г пресованих дріжджів.Jan 27, 2017

Стандартні норми введення в муку: для нездобного дріжджового тіста: на 1 кг борошна – 30 – 50 г живих дріжджів для хлібопічки беріть майже вдвічі менше свіжих дріжджів для здобного дріжджового тіста: на 1 кг борошна – 60 – 100 г живих дріжджів

На кілограм борошна зазвичай кладуть 10 г сухих дріжджів або 20-25 грам свіжих дріжджів. У здобне тісто додають яйця, олію та цукор. Рідини для здобного тіста потрібно менше, а ось дріжджів в нього потрібно класти більше: через здобу воно підніматиметься повільніше.

Щоб приготувати опару, нам знадобиться підлогалітра теплою води. Розводимо в ній цукор та сухі дріжджі. 2. Додаємо заздалегідь просіяне борошно в кількості однієї склянки.Інгредієнти:

  1. Борошно – 1,6 кг.
  2. Вода – 1 л.
  3. Дріжджі сухі – 1 ст. л.
  4. Цукор – 2 ст. л.
  5. Сіль – 1 ст. л.
loading
×