Скільки потрібно обстоювати брагу на холоді?

Освітлення браги холодом Застосовують охолодження (не підходить для зернових напоїв) або заморожування. У першому випадку потрібно близько тижня, у другому – не більше півдоби. Як відомо, спирт не замерзає, а вода та сивушні олії при низьких температурах перетворюються на лід.2 Dec 2018

Якщо помістити брагу в самогонний апарат раніше за термін її готовності, то частина цукру просто пропаде, і загальна кількість самогону зменшиться. Якщо ж перетримати брагу, то вона скисне, і якість напою помітно погіршиться.

Щоб визначити готовність брагидостатньо піднести до поверхні запалений сірник. Якщо вона горітиме, значить, бродіння припинилося і можна приступати до перегонки. Згасання сірника свідчить про те, що бродіння ще продовжується.

Готовність цукрово-дріжджовий браги варіюється в сильно розтяжному інтервалі 4-15 діб. на процес наполягання впливають багато факторів: температура, вологість, вид та якість сировини, співвідношення. Найдовше наполягає брага на винограді до 3 місяців, найменший термін пшениці 3 діб.

loading
×