Скільки потрібно пророщувати пшеницю?
Особисто я пророщую пшеницю 2 доби (З моменту першої заливки водою). Отже, якщо пророщуватимете пшеницю далі, то потрібно повторювати промивання кожні 12 годин. Пророщене зерно можна зберігати у холодильнику ще 1-2 дні. При зберіганні бажано промивати 1 раз на день, все ж таки зерно живе і продовжує дихати і рости.
Збирання паростків Збирати домашній урожай можна на 10-й день пророщування. Паростки пшениці, Досягши висоти 15 сантиметрів, повинні розділитися. Коли пагони дозріють, із першої травинки проростає друга. Це означає, що траву можна збирати.
Протягом 3-4 днів пшеницю можна використовувати для бродіння. Найкраще весь процес наочно показав Victor Smirnoff. У своєму відео на Youtube він знімає всі етапи пророщування від промивання до отримання зерна з паростками. Якщо на відео вам зрозуміти цей процес буде простішим, то рекомендуємо вам його подивитися.
Як правильно пророщувати зерна та інше насіння
- Промити насіння (чи то пшениця, овес, гречка, маш, нут чи щось ще).
- Покласти насіння в ємність, щоб вони займали не більше половини її висоти.
- Залити насіння водою (краще трохи теплою) так, щоб вода була зверху насіння не менше ніж на 2 сантиметри.