Скільки потрібно варити рапанів за часом?

Варити рапани по часу необхідно трохи більше чотирьох хвилин. Переважно їсти їх сирими, але якщо ви вирішили їх зварити, то краще не перетравлювати більше вказаного часу. У цьому випадку вони можуть стати жорсткими та несмачними.

Потрібно або розколоти раковину, вийняти молюска, відокремити і викинути все, окрім білого м'яса – ноги, яку тільки й варто є. Або можна на хвилину опустити раковину в киплячу воду, тоді молюски буде простіше витягнути. Очищене м'ясо можна готувати – зазвичай роблять шашлик.

Свіжомороженого рапана Насамперед необхідно попередньо розморозити на нижній полиці холодильника. Після розморожування м'ясо необхідно промити. Ретельно промийте очищений рапан під проточною холодною водою. Тепер м'ясо очищене і можна готувати далі: варити, запікати.

loading
×