Скільки потрібно відокремлювати голови за першої перегонки?
1. Відбір голів із цукру. Експериментально виведена оптимальна кількість – 60-100 мл з кожного кілограма цукру, що перебродив. Бажано прибирати по 30-50 мл на кожній перегонці (перший та другий).Feb 22, 2016
Відбираємо головну фракцію у кількості, що відповідає приблизно 10% абсолютного спирту від загальної кількості в кубі. Абсолютний спирт = 100% спирту у флегмі. (Важливо! При першій перегонці головну фракцію відбирати не обов'язково!)
Скільки голів відбирати при перегонці самогону можна визначити за вагою цукру, яке використовувалося для виготовлення браги. З кілограма цукру зазвичай відбирають 60-100 мл голів. Цей метод найбільш зручний для цукрової браги, тому не потрібно виконувати жодних розрахунків.
Першу перегоні рекомендуємо відбирати дистилят до падіння градуса 7-10 у струмку, або до 98 градусів у кубі. Зазвичай рекомендують першу перегонку проводити на максимальній потужності, якнайшвидше від початку і до кінця, не поділяючи на фракції.