Скільки потрібно випікати пряникове тісто?

Зазвичай пряники випікаються протягом 7-10 хвилин у газовій або електричній духовці при температурі 180-200 градусів. При цьому тісто набуває легкого горіхового відтінку, за умови, що воно не містить какао.

Готовність пряника визначити досить просто – як правило, якщо пряник злегка підвівся і підрум'янився по краях, він готовий. Якщо він постояв, охолонув і все одно залишається м'яким – поверніть його в духовку.

Повернути пряникам колишню м'якість дозволить нехитрий спосіб. На ніч потрібно перекласти пряники у пластиковий контейнер із кришкою, додати туди ж нарізане на четвертинки яблуко. Вранці випічка знову стане м'якою. Поласувати завжди м'якими та ароматними пряниками пропонує компанія "Богородський пряник".

loading
×