Скільки потрібно з'їдати інжир?

Інжир не рекомендують при запальних процесах шлунково-кишкового тракту, подагрі, цукровому діабеті та ожирінні. Свіжого інжиру можна з'їсти трохи більше – 150 г. Пам'ятайте, що калорійність сушеного інжиру в п'ять разів вища, тому його краще їсти в першій половині дня, – каже дієтолог.

Інжир також багатий на клітковину, через що швидко насичує і надовго втамовує почуття голоду. Ці плоди можуть стати чудовим снеком для перекусу посеред робочого дня. Вважається що інжир допомагає боротися з похміллям, зменшуючи всі симптоми, що супроводжують цей стан, — нудоту, спрагу, головний біль і загальну слабкість.

Зазвичай сушений інжир замочують на ніч у склянці води чи молока. Вранці їдять сам плід і п'ють воду. Саме таке вживання рекомендується, якщо потрібний проносний ефект, а також при анемії. В Індії вживання замоченого інжиру вважається першим засобом при запорах.

Як їдять інжир Найкраще є інжир у сирому вигляді. Досить розрізати плід навпіл і вибрати м'якоть чайною ложкою або з'їсти його зі шкіркою, якщо вона не дуже тверда. Однак, якщо хочеться спробувати щось нове або здивувати своїх близьких, варто поєднати його з іншими продуктами.

loading
×