Скільки придатний олів'є без майонезу?

То скільки зберігається олів'є з майонезом? До 12 години в холодильнику і вдвічі менше при кімнатній температурі — лише 6 годин. Термін придатності олів'є збільшується, якщо зберігати його у сухому вигляді, без заправки. Тоді при температурі від +2 °C до +6 °C салат залишатиметься свіжим протягом 18 годин.Dec 31, 2020

Заправлений майонезом олів'є може зберігатися 9-12 годин за температури від -2 до +2°С. Олів'є без майонезу може зберігатися 12-18 годин за температури від +2 до +6°С. Салат, що стоїть на столі при кімнатній температурі, повинен бути з'їдений протягом 3-4 годин. Після цього він починає псуватися.

Але заморожуючи вже заправлений салат, варто бути готовим до того, що його смакові якості можуть змінитися. «У будь-якому випадку, хоч з майонезом салат, хоч із іншим соусом, його бажано не зберігати в морозилці довго. Майонези, сметана та інші заправки зазвичай руйнуються під впливом мінусових температур.

Перша ознака зіпсованого олів'є – неприємний запах яєць, що входять до складу будь-якого салату олів'є. Відчуваєте цей запах – викидайте салат. А термін придатності — від 12 годин до 3-4 днів, але знову ж таки, багато залежить від інгредієнтів. Наприклад, якщо додасте цибулю в олів'є, то салат зіпсується набагато швидше.

loading
×