Скільки разів можна використати закваску для квасу?

Закваску потрібно зробити лише один раз і потім ви весь час будете із квасом. А хочете швидко використовуйте дріжджі і теж отримаєте дуже смачний напій.28 Jun 2016

Просто в холодильник і не чіпаєте до літа? Ні, нічого не підсипаємо. Просто решту закваску виливаю в банку та в холодильник. Вже не перший рік так робимо, все зберігається чудово.

Можна, можливо використовувати старий квас як підживлення для огірків. один літр квасу розвести в десяти літрах води та полити під корінь. Під кожен кущ можна лити один літр. Я так роблю один раз на тиждень, огірки ростуть чудово!

Налити воду у банку об'ємом 0,5 л. Додати хліб та цукор, перемішати. Накрити банку марлею і поставити в тепле місце для бродіння. Закваска буде готова через 1-2 дні, а визначити її готовність можна за смаком та зовнішнім виглядом – закваска має бути каламутною і мати різкий смак.

loading
×