Скільки разів можна заварювати розсипний чай?

У зв'язку з цим використовувати чай вдруге не рекомендується. В основному вже після другої заварювання, а тим більше третьої чайки втрачають свої корисні компоненти, аромат і колір. Проведені експерименти показали, що вже після першого заварювання із чайного листа йде близько половини всіх корисних компонентів.

Білий, зелений та жовтий чай можна заварювати до чотирьох раз. Чай улун та пуер можна заварювати більше п'яти раз. Між заварюванням не зливайте воду повністю. Залишіть трохи води, щоб вона покривала листя чаю для більшої фортеці наступної заварювання.

Заварювати чайні пакетики по кілька раз згодом не можна. І справа аж ніяк не у погіршенні смакових властивостей. У живильному середовищі вже завареного чайного пакетика миттєво починається процес окислення та розмножуються грибки та бактерії.

loading
×