Скільки разів переганяти цукрову брагу?

Самогон, що пройшов лише одну дистиляцію – це спирт сирець (СС), в якому є велика кількість шкідливих домішок. Для того щоб його облагородити необхідне очищення і друга перегонка.

Процес зазвичай закінчуютьколи фортеця у вихідний струмені падає нижче 20%. При цьому слід запам'ятати, яку температуру показує термометр, встановлений у кубі. Зазвичай це 98-99 градусів.

Готовність цукрово-дріжджовий браги варіюється в сильно розтяжному інтервалі 4-15 діб. на процес наполягання впливають багато факторів: температура, вологість, вид та якість сировини, співвідношення. Найдовше наполягає брага на винограді до 3 місяців, найменший термін пшениці 3 діб.

loading
×