Скільки разів підходить дріжджове тісто?

Обминаючи тісто, вдарте його кілька разів із силою об стіл. Правило 6. Потім тісто покласти в миску і накрити рушником або фольгою. Тісто має підійти і його обсяг збільшитися вдвічі, А для цього йому, як і опарі, потрібне тепло.

Після першого замісу залиште тісто на 20 хвилин при кімнатній температурі під рушником, щоб він підійшов. Потім вимісіть його як слід ще раз і знову залиште на 20 хвилин. Після цього потрібно вимісити його до третього раз. Кожен раз, коли ми робимо обминання, тісто збагачується повітрям і краще піднімається.

По-перше, видаляються надлишки вуглекислого газу, які пригнічують діяльність дріжджів, уповільнюють процес бродіння та руйнують клейковину. По-друге, обминаючи тісто, ми перерозподіляємо дріжджі по тестувідкриваючи їм доступ до нових джерел живлення. Одночасно вирівнюється температура у різних ділянках тесту.

Час розподілу дріжджових клітин, протягом якого підходить тістостановить 2,5-3 години. Крім того, для цього потрібно створити комфортні умови. Масу слід прибрати у тепле місце з високою вологістю.

loading
×