Скільки разів потрібно топити піч?

Топлять пекти, як правило, двічі на добу (вранці, увечері), не перевантажуючи топку. Коли на вулиці тепло, топлять один раз. Двері топки під час топки відкривати якомога рідше. При її відкриванні в топку потрапляє велика кількість повітря, яке не бере участі в горінні, яке охолоджує піч.

Пекти слід топити 1-2 рази на день, залежно від сезону. Побутові цегляні печі не розраховані на тривалу топку. Додатковим показником, що обмежує тривалість топки, є температура зовнішніх поверхонь печі. Правила пожежної безпеки забороняють розігрівати їх у цегляних печей вище за 70°С.

Пекти повинна топитися однією закладкою і приблизно дві години. Якщо після цього ще холодно, значить повторно можна, можливо протопити не раніше як за шість годин. Разом у день дві протопки і це максимум. Занадто тривала топка великою кількістю дров призводить до перетопу печі та швидкого її руйнування.

Чим більша маса теплоакумулюючого матеріалу, тим довше і рівномірніше він віддаватиме тепло. Так, каміни з талькомагнезиту вагою близько 1000 кг здатні опалювати приміщення протягом 16-18 год, а вагою понад 2500 кг – до 32-34 год. Щоправда, важкий камін доводиться довше розігрівати: знадобиться 4-5 закладок дров.

loading
×