Скільки шампанське зберігається при кімнатній температурі?
При кімнатній температурі термін придатності вина обчислюється парою годин, не більше. Більшість виробників перестраховуються і зазвичай вказують мінімальний термін придатності шампанського від одного до трьох років. Це обумовлено неналежним зберіганням у магазинах та супермаркетах.22 Dec 2019
Якщо термін придатності минув, але напій зберігали правильно, і з моменту виготовлення пройшло не більше трьох років, пити його можна, можливо. Якщо після відкорковування пляшки ви виявите, що вміст видихнувся, з'явився неприємний смак та каламутний осад, вживати його не варто.
Вплив тепла Тепло викликає зміну тиску усередині пляшки. Корок стискається, і герметичність може бути порушена. Смак у цьому випадку втратить свою витонченість, а колір стає янтарно-жовтим. Температура зберігання шампанського має перевищувати 15°С.
Від звичайного холодильника краще відмовитися, тому що вібрації та сусідство з іншими продуктами не принесуть вину користі. Підійде будь-яке місце, яке відповідає перерахованим критеріям, де можна, можливо розмістити пляшки шампанського горизонтально чи вертикально. Наприклад, окремий відсік у шафі (не кухонній!) або вбиральня.