19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Скільки сирої клітковини у сіні?
У соломі міститься 40–45% сирої клітковини, у сіні — 30–35%, а в зерні та коренеклубнеплодах – 0,4-2%.
Нижче наведено список продуктів з великим вмістом клітковини: Квасоля та горох – 15%; Білий рис та пшениця – 8%; Овес та ячмінь — 8–10%; Горіхи, мигдаль, оливки -10-15%; Свіжі овочі – 2-5%. Овочі з найбільшим кількістю клітковини: зелений горошок, брюссельська капуста, броколі, спаржа, морква; Ягоди – 3–7%.
ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ КЛЕТЧАТКИ:
Назва продукту | Зміст клітковини у 100гр | Відсоток добової потреби |
---|---|---|
Ячмінь (зерно) | 14.5 г | 48% |
Гречка (зерно) | 14 г | 47% |
Соя (зерно) | 13.5 г | 45% |
Борошно житнє шпалерне | 13.3 г | 44% |
•Jan 28, 2016
Сира клітковина – Це основна частина оболонок рослинних клітин, що складається з целюлози та геміцелюлоз. При перетравленні їжі сира клітковина допомагає розпушенню корму, робить його більш доступним травним сокам. Кожному виду тварин властива своя норма споживання клітковини.