Скільки сирої клітковини у сіні?

У соломі міститься 40–45% сирої клітковини, у сіні — 30–35%, а в зерні та коренеклубнеплодах – 0,4-2%.

Нижче наведено список продуктів з великим вмістом клітковини: Квасоля та горох – 15%; Білий рис та пшениця – 8%; Овес та ячмінь — 8–10%; Горіхи, мигдаль, оливки -10-15%; Свіжі овочі – 2-5%. Овочі з найбільшим кількістю клітковини: зелений горошок, брюссельська капуста, броколі, спаржа, морква; Ягоди – 3–7%.

ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ КЛЕТЧАТКИ:

Назва продуктуЗміст клітковини у 100грВідсоток добової потреби
Ячмінь (зерно)14.5 г48%
Гречка (зерно)14 г47%
Соя (зерно)13.5 г45%
Борошно житнє шпалерне13.3 г44%

•Jan 28, 2016

Сира клітковина – Це основна частина оболонок рослинних клітин, що складається з целюлози та геміцелюлоз. При перетравленні їжі сира клітковина допомагає розпушенню корму, робить його більш доступним травним сокам. Кожному виду тварин властива своя норма споживання клітковини.

loading
×