Скільки сохне м'ясо?

Рекомендована температура сушіння м'яса і риби в дегідрататорі Риба – зазвичай сушиться при температурі 50-60 ° С протягом 6-8 годин. Курка та інший птах – 70 ° С на 5-6 годин або 50-55 ° С на 10-14 годин. Яловичина та інші види тварини м'яса – 60-65 ° С протягом 12-14 годин.

Як варіант замість духовки можна сушити м'ясо на відкритому повітрі, нанизавши шматочки так, щоб вони не стикалися один з одним і уникаючи прямого сонячного проміння. Від комах конструкцію загортають у марлю. Вага висушеного м'яса становить 1/3 від первісного, тобто.

🔴Сушити м'ясо треба в попередньо прогріті духовці при температурі 70 ° С до повного висихання. Духовка не закривається повністю, щоб відтік повітря забирає вологу. 🔴 Час сушіння – 24 години. Якщо сушити менше, наприклад, близько 4-х годин, то м'ясо втратить вологу, але не висохне повністю.

loading
×