Скільки солі на 1 кг грибів при засолюванні?

Окремо варять розсіл: у воду кладуть 50-80 грамів солі із розрахунку на 1 кілограм грибів, залежно від типу зберігання. Якщо зберігати солоні гриби в холодному місці, солі додаємо менше, якщо у прохолодному – більше.

Для холодного засолювання варто вивчити таку формулу: потрібно брати 4 відсотки солі від загальної ваги грибів. Іншими словами, на один кілограм вимочених груздів запасаємо 40 грамів солі.

Після охололі гриби розкладають по чистим сухим банкам та заливають гарячим розсолом. Готові гриби будуть десь за 45 днів.

Сіль береться з розрахунку: 30-40 г на 1 кг грибів. Якщо гриби укладені в каструлю, відро або барило, то зверху на них кладуть дерев'яний кружок (підійде і плоска тарілка, тільки не металева), а на нього вантаж, щоб гриби дали розсіл.

loading
×