Скільки солі на одну скумбрію?

Нарізати тушку товстими шматками або відокремити філе від кісток і солити його повністю (на одну скумбрію середнього розміру потрібно 1,5 ст. ложки солі). Потім приготувати маринад: змішати 9% оцет, олію, гвоздику, перець горошком і лавровий лист.

Скільки за часом потрібно солити рибу – способи посолу. риби натерти сіллю, укласти їх шарами, зверху ще засипати 1 см солі. Кількість солі – 200 гр на 1 кг риби.

Змішаємо сіль та цукор. Рибу ретельно натираємо цією сумішшю, насипаємо всередину. Укладаємо у відповідний посуд, посипаємо перцем, цілим коріандром, кладемо лавровий лист і відправляємо в холодильник на добу. Через добу дістаємо, промиваємо від солі, обсушуємо тушки та нарізаємо на порційні шматочки.

Якщо хочете засолити скумбрію швидко, вибирайте рецепти, у яких фігурують шматочки чи філе. Цілий рибині, щоб просолитися, потрібно 2-3 дні, порізаної – 12-18 годин. Під час використання оцту час посолу можна скоротити. Охолоджуйте розсіл перед заливкою.

loading
×